Suzuki GS500-vase misljenje

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Suzuki GS500-vase misljenje

Post by SuperMoto_Fan »

Ljudi, interesuje me vase misljenje u vezi ove masine.Koliko sam citao svi ga hvale, ali reko' da vas pitam.
Jos me interesuje, moze li se kod nas nac' dobro ocuvan primjerak, posto ih ne gledam nesto previse?
Konkretno me interesuje E model, odnosno naked varijanta.
POzdrav!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Suzuki GS500-vase misljenje

Post by Galiot »

Posedujem model GS 500 E iz 1994.godine. Stara ali zaista provjerena mašina,rijetko se tu šta kvari a i ako se pokvari svaki mehaničar će otkloniti kvar. Bolji su modeli od 1994 i mlađi. Na našim cestama su zaista rijetkost,ni ovaj moj je nije vidio preko 5 godina:)
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
wrong rider
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by wrong rider »

Motor vrijedan svih pohvala. Kod nas ih malo ima ali možeš za baš malo para trgovat u Srbiju platit carinu i Pdv i to je to, mislim da se veoma isplati doveo sam kavasakija 500 koštale su me sve obaveze zajedno sa registracijom kod nas 500e.
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Post by Maki »

Dobar motor ali i dosta mali. Ne znam kojih si si ti gabarita ali ako nisi sjedio na njemu ili ga barem gledao iz blizine onda to prvo uradi. U svakom slucaju jako fin klasicni naked.
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma

Post by SuperMoto_Fan »

Nijesam imao prilike da sjedem na njega, i bas me interesuje kako bi to izgledalo, posto svi kazu da je bas malen. A ja sam visok nekih 187, mada, nadam se da cu se nekako spakovat' na njega, posto mi se svidja motor.
@Galiot Je li tvoja masina ispravna, prodaje li se mozda? Izbaci neku sliku, ako ti nije tesko.
POzdrav!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

odje mozes naci par slika

http://www.bikepics.com/suzuki/gs500/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Moj GS 500 E nema puno dodirnih tačaka sa serijskim motorom. Nadam se da ćemo uspjeti ove zime završiti motor jer ruku na srce nije ostalo još puno. Kažem nije sličan serijskom jer je izmenjena prednja viljuška-stavljena USD sa duplim diskovima,točkovi su promjenjeni-stavljene magnezijumske felge,prednja 3.5x17 i zadnja 5.5x17. Zadnja viljuška je proširena da prihvati taj točak,kao i prenos tj,prednji zupčanik. Sjedalo,volan,komplet zadnji kraj-sve je promjenjeno,dodan je i amortizer volana,K&N filter,Termignoni auspuh pod mašinom. Onako,dosta posla ali je to sve fino ispalo,ma nadam se da ćete viditi na proljeće finalni proizvod.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma

Post by SuperMoto_Fan »

Opa, super, nijesam znao da ga preradjujes. Mogao bi otvorit temu i detaljno opisat' projekat, ako imas volje.
Ja jedva cekam da vidim rezultat prerada, siguran sam da dobro izgleda.
Pozdrav!
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma

Post by SuperMoto_Fan »

Evo sad mi na pamet pade jos jedna stara masina. Honda cb 500, slicna masina kao suza,samo je ova valjda veca malo..
Sta mislite o njoj, isplati li se uzet to cudo, i moze li se uopste nac' kod nas, kolika je potrosnja i sl?
Naravno mislim na neku babu(tu oko 90-og godista), jbg, nema se para :(
POzdrav!
Post Reply