Honda VFR 800 X Crossrunner

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Honda VFR 800 X Crossrunner

Post by wulfy »

Novi motocikl koji ulazi u segment sa koncepcijom koja još nije viđena u klasi. Uostalom kako danas (pri kraju 2010 godine) izgleda klasa:

Aprilia Pegaso 650 Strada/Factory - jedini predstavnik sa jednim cilindrom, samim tim i daleko najslabiji. Kompenzira nešto manjom masom i upravljivošću, ali se već vidi zaostatak za konkurencijom. Mogući nasljednik sa V2 agregatom zapremine 750 ccm.

Benelli TreK 899 - do skoro jedini sa tri cilindra. Prestavlja egzotiku u ovom društvu.

BMW F 650 GS - nudi redno postavljena dva cilindra, moderan motocikl ali u ovoj verziji sa prigušenim agregatom (za razliku od ,,makadamske'' verzije), no, opet, i tako prigušen jači od Pegasa.

Honda Transalp 700 - zadnja generacija se priklonila cestovnoj orjentaciji, ne postoji tzv. ,,makadamska'' linija tako da ovaj novi model prestavlja direknu konkurenciju. Moguće da će se redizajnirani Transalp vratiti korjenima, odnosno ,,makadamskoj'' namjeni.

Kawasaki Verysus 650 - Tipičnan Kawasaki, a to će reći dosta muzuke za relativno malo novca (mislim da je trenutno najeftiniji motocikl u segmentu)

Suzuki V-Storm 650 - dosta toga preuzeto sa većeg modela što mu daje dosta prednosti. Pogođen model, ali dizajnerski poprilično već zaostaje za konkurencijom. Očekuje se skora smjena modela.

Triumph Tiger 800 - novajlija, tek treba da se pokaže

Yamaha TDM 900 - začetnica segmenta i kao takva dobro poznata i još uvjek pored vidnih godina može u nekim djelovima da posluži kao primjer. Iako je u trenutku nastanka bila bliža većim modelima, veći su još porasli, no, ni mali nisu ostajali mali pa je sada bliža ovim manjima i zato je stavljam ovdje.

I novitet koji se pojavljuje je Honda VFR 800 X - jedina sa četri cilindra ...

Image

Tu postoje i ,,makadamske'' verzije kao što su: Aprilia Pegaso 650 Trail, BMW F 800 GS, Triumph Tiger 800 XC i Yamaha XT 660 Z Tenere, no, za sada iz Honde ne postoje najave ,,makadamskog'' modela.

VFR 800 X će biti prikazan početkom novembra mjeseca.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Honda VFR 800 X

Post by Madza »

Gledajuci predhodnu VFR seriju dostigla je vrhunac kvaliteta i prodaje.

Nadam se da ce i ova VFR 800 serija isto zazivjeti.Plus sto ova nova serija ima ovo X sto mu daje extra opcije.
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Informacije kažu: 782 ccm, 100 KS i 80 Nm. Izgleda da će ime ovog modela biti Crossrunner. Evo ih i prve fotke

Image

Image

Image
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Meni se djasvi! :D
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

djeluje udobno :lol:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: Honda VFR 800 X Crossrunner

Post by sparco »

ovo je neshto ko fazer, nikako mi se ne dja, niti ce ikad mi se djat ove polu polu varijante motor koji oce da je sve , ne sumnjam da je dobar do zla boga, al mene licno , ne ne
risk,is what makes life worth living.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

sparco wrote:ovo je neshto ko fazer, nikako mi se ne dja, niti ce ikad mi se djat ove polu polu varijante motor koji oce da je sve , ne sumnjam da je dobar do zla boga, al mene licno , ne ne

nesto izmedju fazera, stroma, versysa i tigera :)
sto znam, za putovanje nece biti los... samo da kilaza ne bude velika
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Zvanični podaci kaži da je za pogon iskorišćen vodeno hlađeni V4 agregat sa uglom između cilindara od 90 stepeni. Aluminijski ram, kao i aluminijska zadnja vilica. Kočnice sačinjavaju dva prednja diska prečnika 296 mm i zadnji disk prečnika 256 mm uz serijski ABS sistem. Dodadatna oprema koja se može naručiti uz ovaj motocikl podrazumjeva sledeće:
- bočni koferi zapremine 29 litara (u lijevom može da stane integralna kaciga)
- top case zapremine 31 litru
- poliesterske torbe krojene za kofere
- visočiji vjetrobran
- grijanje ručki
- centralni nogar
- utičnica od 12V
- pokrivač za motocikl
- alarm sa sirenom jačine 118 dB
Dosta toga treba nadoplatiti, ali u seriji se dobije najsnažniji predstavnik u klasi. No, opet, ovaj agregat mora da se ,,vrti'' a to nekako ne ide uz ovu klasu. Ima ovaj više naked gena neko klase u kojoj želi da igra. Uz položaj za upravljačem i sa raspoloživom snagom mislim da će djelovati kao da se vozi primjerak iz klase iznad. Zašto mislim da će i cjena biti bliža tim primjercima nego primjercima iz svoje vrste ...

Tehnički podaci za Honda VFR 800 X Crossrunner:

Motor: V4
Zapremina: 782 ccm
Snaga: 100 KS pri 10.000 o/min.
Obrtni moment: 72,8 Nm pri 9.500 o/min.
Mjenjač: 6 brzina
Težina: 240 kg
Rezervoar: 21,5 l
Visina sjedišta: 81,6 cm
Ubrzanje do 100 km/h: - s
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Tezina mi se nikako ne svidja. Bar 20kg manje da ima. :think:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Objavljena cjena za italijansko tržište: 10.990 €. Objavljena težina se odnosi na motocikl napunjen svim tečnostima.
Post Reply