Peglanje tockova

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
gola
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha FZ6S

Peglanje tockova

Post by gola »

Ima li neko iskustva sa ispravljanjem felni kod motorcikla,posto je moja pretrpila jaci udarac i iskrivila se a ne znam kome da se obratim za ispravljanje.Moze preporuka.
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Re: Peglanje tockova

Post by SteX »

kako ti se iskrivila, mislim na koje mjesto i koliko postavi sliku ako mozesh, moja zadnja je popila dobar udarac i otisho sam u servis i rekli su mi da se ne brinem nishta da nije puno, al npr se vidi okom d je usnica malo iskrivljena. i nekoliko mi je reklo radnji da se ne brinem :D tako ne brinem se ;D
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
gola
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha FZ6S

Post by gola »

SteX wrote:kako ti se iskrivila, mislim na koje mjesto i koliko postavi sliku ako mozesh, moja zadnja je popila dobar udarac i otisho sam u servis i rekli su mi da se ne brinem nishta da nije puno, al npr se vidi okom d je usnica malo iskrivljena. i nekoliko mi je reklo radnji da se ne brinem :D tako ne brinem se ;D
:lol: :lol: :lol: Blago tebi,samo sto ja i dalje brinem.Moja ima slicna ostecenja kao i tvoja i bas se vidi da baca kad se podigne na centralnu i ubaci u brzinu,kao i guma na tom mjestu,tako da ipak ima razloga za zabrinutost,pogotovu u krivini. :pray:
SteX
Grijač guma
Grijač guma

Post by SteX »

e to je vec neshto drugo ako osjecash da baa i da se guma krivi ili nova polovna felna ili peglanje, sad koliko ljudi preporuchuje peglanje felni ja nisam siguran. meni je bash minimalno da ne znash da je tu ne vjerujem da bi se i vidjela :D
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ja sam kod ovog momka ravnao felge koje imam na autu,pa pitaj njega. On je u Masline,čini mi se.

Dušan 067508588
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Bio si kod Lakovica a oni su je ponijeli ili kod Jokica u Tolose ili kod ovih momaka na Zabjelo sto rade felme. Nemam tu brojeve kad nabavim postavljam (ako me ko ne pretekne :D )
+1389+
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Brate kupi felmu drugu, ima slomljenih motora koliko oces, otvori oglase itd. nemoj radit oko toga kumim te kapom.
Da sam na tvoje mjesto ja nebi moga motor ochima vidjet, sve bi mi se chinjelo da nije dovoljno dobro ispeglano.
Prichinjavalo bi mi se i shto jes i shto nije. :D
Kupi brate tu felmu i pochini ka` choek ionako ti ne gine malo ulaganja (te trosak za gorivo na trazenje majstora pa ponesi felmu, telefona ces potrosit, skidaj gumu, platices peglanje pa sve na novo, podji za felmu, telefon, gorivo, montiraj gumu opet itd itd...) Aoooo :D.
Fabrika je fabrika!
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

N-i-k-O wrote:Brate kupi felmu drugu, ima slomljenih motora koliko oces, otvori oglase itd. nemoj radit oko toga kumim te kapom.
Da sam na tvoje mjesto ja nebi moga motor ochima vidjet, sve bi mi se chinjelo da nije dovoljno dobro ispeglano.
Prichinjavalo bi mi se i shto jes i shto nije. :D
Kupi brate tu felmu i pochini ka` choek ionako ti ne gine malo ulaganja (te trosak za gorivo na trazenje majstora pa ponesi felmu, telefona ces potrosit, skidaj gumu, platices peglanje pa sve na novo, podji za felmu, telefon, gorivo, montiraj gumu opet itd itd...) Aoooo :D.
Fabrika je fabrika!

Tom logikom, u SBK prvenstvu, svi bi vozili motore iz prodavnice, a ovako, recimo u u MotoGP-u, motori od 800cc, imaju polijepo preko 200ks.
I kad stojim tesko me pratiti...
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

A dobro fabrika jes fabrika a to budzenje za trke mimo fabrike to je potpuno druga pricha.
Mislio sam na to da ce se covjek izmaltretirat toliko i poplacat usput racuna koliko oces dok ispegla to
i + peglanje, moze za te pare kupit drugu felmu brate da je ne pegla i kraj price. Ko zna posle peglanja oce li mu se odrazit na upravljanje sto
tipa da trese ili zanosi, da li se ponasa u krivinama kao sto je bilo itd. stim nikad nisi nacisto (bar ja nebi bio),
a ovako znas na chemu si, kupis, montiras fabriku i ne razmisljas...Ipak je to "tocak". ;)
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
SteX
Grijač guma
Grijač guma

Post by SteX »

istina a i shto je recheno u glavi si miran nemash se chime opterecivat... mirna savijest nova felna i cao zdravo svojim putem
Post Reply