Goran je dosao na ideju za ovu voznju pa je sad elaboriramo.. Ideja je da negde na prolece krenemo na put koji bi trajao 5-6 dana (u zavisnosti od vremena sa kojim svako od nas raspolaze). Krenuli bi iz Podgorice, preko Bara, trajektom do Barija. Iz Barija do Reggio di Calabria imamo oko 663km. Posle toga bi trajektom presli do Messina-e, pa pravac Palermo. Spavalo bi se u satorima, najverovatnije. Vec sam pronalazio na net-u sta bi smo mogli sve da vidimo i gde da nocimo, pa ako imate zelju da nam se pridruzite u planiranju ovog puta i u voznji, javite se
Podgorica - Bari - Reggio di Calabria - Messina - Palermo
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Podgorica - Bari - Reggio di Calabria - Messina - Palermo
Drugari,
Goran je dosao na ideju za ovu voznju pa je sad elaboriramo.. Ideja je da negde na prolece krenemo na put koji bi trajao 5-6 dana (u zavisnosti od vremena sa kojim svako od nas raspolaze). Krenuli bi iz Podgorice, preko Bara, trajektom do Barija. Iz Barija do Reggio di Calabria imamo oko 663km. Posle toga bi trajektom presli do Messina-e, pa pravac Palermo. Spavalo bi se u satorima, najverovatnije. Vec sam pronalazio na net-u sta bi smo mogli sve da vidimo i gde da nocimo, pa ako imate zelju da nam se pridruzite u planiranju ovog puta i u voznji, javite se
-
kopljas
- NLB Moderator
Re: Podgorica - Bari - Reggio di Calabria - Messina - Palermo
Evo i rute na mapi
- blazo.milic
- NLB Moderator
- Vozim: GS1200 Adventure
Istu tu turu sam i ja gledao.
S tim sto bi ja isao kolima jer ne idem sam
Nemoj mi na muku stajati zbog ovga "kolima".
Sve u svemu odlicna tura.
Mada kad ste motorima, planirajte kompletnu siciliju da obidjete jer sam cuo da je fenomenalna
S tim sto bi ja isao kolima jer ne idem sam
Nemoj mi na muku stajati zbog ovga "kolima".
Sve u svemu odlicna tura.
Mada kad ste motorima, planirajte kompletnu siciliju da obidjete jer sam cuo da je fenomenalna
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
blazo.milic wrote: Mada kad ste motorima, planirajte kompletnu siciliju da obidjete jer sam cuo da je fenomenalna
ja sam ZA, a kad se vec ide dolje obavezno se mora vidjet vulkan Etna. I dalje je aktivan pa je pitanje koliko dozvoljavaju da mu se primaknu obicni smrtnici. Kopljas, ti imas vozilo za tu vrstu terena pa mos da budes izvidjac
Sto se tice puta totalno fino zvuci, taman da se maknem iz Podgorice dok mi traje polen alarm
- blazo.milic
- NLB Moderator
kopljas, nisi napisao kada planiras i koliko se ostaje.
Uz to i procjena budzeta, znam da ne moze tacno da se kaze, ali otrpilike.
Satori su odlicna ideja, cak preodlicna
(preodlicna - hahaha).
To normalno smanjuje troskove a samom putovanju da je posebnu car.
Jedino je problem sto se koliko toliko morate vezati za kampove, tj ako svi mozete da izadjete sa puta onda i ne morate
i onda je to pravo.
Ako ste vezani za kampove i to se placa.
Zato pitam otpilike jesi li racnuao koliko bi para sve to ispalo.
Ima jos jedna ideja, zasto se ne ide kroz albaniju, pa za krf pa trajektom za siciliju sa donje stren, pa onda tuda krug i poslije preko barija nazad.
Cisto da se promijeni ruta i da se ne ide dva puta istim putem.
Nisam ja toliko pametan, ovo se kojot
sjetio jutros dok smo pricali o ovoj tvojoj turi.
Uz to i procjena budzeta, znam da ne moze tacno da se kaze, ali otrpilike.
Satori su odlicna ideja, cak preodlicna
To normalno smanjuje troskove a samom putovanju da je posebnu car.
Jedino je problem sto se koliko toliko morate vezati za kampove, tj ako svi mozete da izadjete sa puta onda i ne morate
Ako ste vezani za kampove i to se placa.
Zato pitam otpilike jesi li racnuao koliko bi para sve to ispalo.
Ima jos jedna ideja, zasto se ne ide kroz albaniju, pa za krf pa trajektom za siciliju sa donje stren, pa onda tuda krug i poslije preko barija nazad.
Cisto da se promijeni ruta i da se ne ide dva puta istim putem.
Nisam ja toliko pametan, ovo se kojot
-
kopljas
- NLB Moderator
Pazi, tek smo poceli da razmisljamo o toj turi ali se polako nazire i neki finansijski okvir... Racunam da ce tura iti izmedju 1500 i 2000 km, u zavisnosti od toga koliko se budemo vozili po Siciliji. Ja mislim da nece biti vise od toga zato sto, ja prvi, ne mogu da odvojim vise od 6 dana, a i hocu da vidim nesto, ne samo da vozim
E sad, sto se tice novca, saznao sam sledece:
1. Kampovi su oko 8 eur na Siciliji (mesto za sator plus parking za motor dnevno), a tusevi sa toplom vodom su besplatni
2. Trajekt Reggio di Calabria - Messina kosta oko 8 eur za putnike, ali nisam uspeo da prondajem koliko je dodatno za motor
3. Troskove goriva nije lako izracunati s obzirom da cene variraju ali prema danasnjoj ceni goriva, za oko 2000km meni bi trebalo oko 100 eur (racunao sam da predjem 2000km, da je litar 1 EUR, a da motor trosi 5L, sto jer za njega mnogo
4. Putarina na putu Bari - Reggio di Calabria je u jednom pravcu je ispod 15 EUR (bar prema sajtu www.viamichelin.com)
5. Trajekt Bar - Bari za motor i coveka (palubno mesto, doplata za kabinu je od 13 do 30 eur), povratna karta iznosi oko 180 eur.
Sto znaci da ukoliko 5 noci spavamo u kampu, ukupni troskovi (za sada izracunati) iznose 390 EUR... E sad, ja bih da nas ide sto vise al cena polako raste.. AKo se stisnemo, mozzda i prodjemo sa 500 EUR
1. Kampovi su oko 8 eur na Siciliji (mesto za sator plus parking za motor dnevno), a tusevi sa toplom vodom su besplatni
2. Trajekt Reggio di Calabria - Messina kosta oko 8 eur za putnike, ali nisam uspeo da prondajem koliko je dodatno za motor
3. Troskove goriva nije lako izracunati s obzirom da cene variraju ali prema danasnjoj ceni goriva, za oko 2000km meni bi trebalo oko 100 eur (racunao sam da predjem 2000km, da je litar 1 EUR, a da motor trosi 5L, sto jer za njega mnogo
4. Putarina na putu Bari - Reggio di Calabria je u jednom pravcu je ispod 15 EUR (bar prema sajtu www.viamichelin.com)
5. Trajekt Bar - Bari za motor i coveka (palubno mesto, doplata za kabinu je od 13 do 30 eur), povratna karta iznosi oko 180 eur.
Sto znaci da ukoliko 5 noci spavamo u kampu, ukupni troskovi (za sada izracunati) iznose 390 EUR... E sad, ja bih da nas ide sto vise al cena polako raste.. AKo se stisnemo, mozzda i prodjemo sa 500 EUR
- blazo.milic
- NLB Moderator
Ovih 110 sto je viska je za pivo jel? 
-
kopljas
- NLB Moderator
Pa za pivo, a moze i poensto da se pojede, mada postoji predlog da kupimo po mesni narezak, za svaki dan po jedan (iskljucivo Carnex) 
- blazo.milic
- NLB Moderator
i gulas, molim te ...
to ako je 6 dana to je odlicno,.
Mada racunaj jedan dan tamo i jedan nazad
to ti vec ostaje .... ili si racunao tamo 6 dana
to ako je 6 dana to je odlicno,.
Mada racunaj jedan dan tamo i jedan nazad
to ti vec ostaje .... ili si racunao tamo 6 dana
-
kopljas
- NLB Moderator
Pazi, ideja je da se recimo krene 03. aprila uvece (petak), sto znaci da smo u Bariju 04. aprila ujutru (subota). Ako sve bude kako treba i budemo odmorni, mozemo da u jednom danu stignemo do Palerma, mada to zavisi od mnogo stvari. Ukoliko to uradimo, imamo 05,06,07,08 da skitamo po Siciliji i 09-og nazad, sto znaci da bi u Pg bili 10-og (petak)..
E sad, postoji varijanta da negde na putu Bari - Palermo odmorimo i prespavamo, sto mozda i nije losa ideja, jer nema potrebe da zurimo. Ipak smo krenuli da uzivamo
E sad, postoji varijanta da negde na putu Bari - Palermo odmorimo i prespavamo, sto mozda i nije losa ideja, jer nema potrebe da zurimo. Ipak smo krenuli da uzivamo