Tiger 800 vs. Tiger 800XC

Novosti, komentari novih i starih motora...

Sta vam se vise svidja i sto bi vam vise odgovaralo?

Poll ended at 08 Feb 2012 18:30

Tiger 800
11
46%
Tiger 800XC
13
54%

Total votes: 24

Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Tiger 800 vs. Tiger 800XC

Post by Space Director »

Evo sam dosao do nekih para :roll: :roll: pa sam rijesio da trgujem ;)

Salu na stranu, cesto gledam i razmisljam o ove dvije verzije ovog modela. Dobra m ije ova klasa od 800cc, vrhunski je pogodjena po mnogo pitanja, a cini mi se da je ovo jedan fenomenalan allrounder, bez obzira koja verzija da se odabere.

Ono sto me zanima, a to bi mi mogli reci endurusi, koliko bi ovaj model sa aluminijskim felnama mogao po terenu (makadamskom putu, ne livadama, cukama) mogao da prati ovaj vise offroad orjentisani XC model?

Sta bi ste vi prije odabrali?
Znam da uvijek moze da se postavi pitanje: dje ces vise da vozis, ali nije to ono sto mogu odgovorim. Zanimao bi me univerzalniji model... Dakle, koji je svestraniji, ili koji je manje/vise hendikepiran na on/off roadu?

Sta bi ste vi odabrali kao neki univerzalni putno-sportsko-vikend- motor?

Evo poll u trajanju od 10 dana, da vidimo sta mislite ;)
I kad stojim tesko me pratiti...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Tiger 800 vs. Tiger 800XC

Post by DrMracni »

+ za zicane felme je i gradska guzva, rupe, ivicnjaci i sve slicno tome...
definitivno xc, mnogo vise univerzalniji
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

DrMracni wrote:+ za zicane felme je i gradska guzva, rupe, ivicnjaci i sve slicno tome...
definitivno xc, mnogo vise univerzalniji

Kod tebe odlucuje stvar tvojih afiniteta, ali reci mi, sto mislis, koliko je slabiji na asfaltu, sa ovim tockovima?
I kad stojim tesko me pratiti...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Glasao sam za 800XC, pravi enduro motor, prednji tocak 21, zicane felme, veliki hod ogibljenja, prednje 220mm, zadnje 215mm, nijesam ga uzivo ni vidio, ali sudeci po tehnickim karakteristikama trebao bi biti dobar i na najtezim terenima. Model 800 sa prednjim tockom 19, sa hodom ogibljenja prednjeg tocka 180mm i zadnjeg 170mm, sa 5 kg manjom masom od 800XC, na nekom normalnom makadamu nimalo ne bi trebao da zaostaje. Za tezi offroad 800XC, za asfalt i lagani offroad model800.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Pitanje je enduro guma jer one xc čine endurom više od običnog . Sa istim gumama razlika je neprimjetna, a to da je xc više enduro od običnog mačku o rep, što da neće ko sa njim na skokove da ide. I jedan i drugi kad krenu da padaju niko ih ne zaustavi. ja lično više volim žičane točkove kad bih mogao i na auto bi ih stavio :D
+1389+
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Subjektivno:nedvosmisleno glasah za zicane :D

Objektivno:ja bih se slozio sa NikGoldom,da ko ce biti bolji na off roadu i kako ce se pratit,u ovom slucaju odlucuju gume i samo gume
Pitanje je,kolika je razlika u asfaltnoj voznji izmedju ova dva modela :?:
Ako je ta razlika neznatna,moj bi savjet bio zicane,jer kao sto doktor rece,univeryalniji je...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Bas sam juce negdje na netu gledao test ova 2 motora. Na asfaltu je 19 mnogo boli za voznju. Sigurniji i stabilniji u krivinama. Bila je jedna dionica na makadamu gdje su rekli da obicni 800 ne zaostaje mnogo za 800xc. . Mislim da tih 10-20% vremena sto ce covjek provesti na nekom makadamu ne vrijedi odricanja boljih voznih osobina na asfaltu. Po meni je Tiger 800 bolji izbor. Ja kad sam birao motor zvao sam u Bg cijena Tigera 800 sa ABS-om je bila 10500 eura da ti ga dovedu u CG. Mislim da je xc oko 1000 eura skuplji nisam siguran.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Skuplje je uvjek bolje :mrgreen: ...

Ali, koliko se dobije sa manjim točkom na asvaltu sigurno nije nadoknađeno po terenu sa velikim točkom (ili, koliko je 800 bolji po asvaltu, sigurno ni približno 800 XC nije bolji po makadamu). Prema tome, logičan zaključak je da je daleko isplativije, praktičnije, te racionalnije odabrati 800 ...

Ali, kada je kod motocikala odlučivao razum
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Tiger 800.
Znajuci te, 90% vremena ces bit na asfaltu. I tu svaka prica zavrsava. ;)
onih 10% mozes odvozit bez ikakvih problema sa normalnim tigerom.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Tiger 800.
Razlika u cijeni tj,XC je skuplji u startu jer dolazi sa više dodataka koji se svakako mogu posebno kupiti i staviti na Tiger 800 on road.

Odličan položaj sjedenja,odgovara mi što je cestovno orijentisan a kao kolega DU -monster imam isto mišljenje o terenskoj vožnji. Tačnije rečeno,tih 500-tinjak metara makadama na Vidovoj Gori sam i dosad uspješno prelazio sa ovim motorom,nemam potrebe za XC :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply