Vazduh u kočnici konstantno

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Locked
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Vazduh u kočnici konstantno

Post by caesar »

Ozračim kočnice tj. i MC i calipers-e ali mi kočnica opet postane meka posle dvije nedelje vožnje. Kažem meka, a mislim da ručica od kočnice dohvati gas tj. skoro se spoje. I MC je rastavljan i sastavljan i sve izgleda ok. Da napomenem da glicerin nigdje ne curi.

Pronađoh negdje na forumima da je vjerovatno u pitanju oštećen navoj na nekom od ventila za ozračivanje tj. da kad se pritisne kočnica tečnost ne izlazi ali da kad se pusti, usled kontra pritiska, vazduh ulazi. Ovo se navodno javlja jer su oštećenja na navojima ventila tolika da drže glicerin ali ne i vazduh. Problem se navodno riješava posebnim postupkom ozračivanja gdje se stavlja teflonska traka na navoje ventila.

Da ne duljim o samom postupku, jel ima neko iskustva sa ovakvom vrstom problema? Ako ima bio bik zahvalan na savjetu jer me ovo izluđe. I kako vam se čini teflonska traka na ovom mjestu?

P.S. Mislim da MC u redu jer bi se pritisak mnogo brže gubio da je neka gumica u njemu otišla. Tako kažu "učeni" ljudi.

Hvala velika za eventualne savjete.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Vazduh u kočnici konstantno

Post by sLowRider »

To za MC ne mora da znaci. Npr meni je zadnji (Brembo) MC radio po nedelju - dvije, pa je blokirao, vratim ga, on opet radi neko vrijeme, itd itd.. nidje nije pustao i to, al mu je bila ostecena ona plastika unutra, po kojoj klizi klip i to vrlo malo, jedva vidljivo, pa ga je trebalo kompletnog zamijeniti. Ako ti bude on, ja sam ga najjeftinije nasao u oppracing.com, nesto manje od 40$, naravno zavisi od tipa, bla,bla
Hold your horses, man
Freeride
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

mislim da bi moralo da se vidi gde pusta ulje nemoguce da tek tako omeksa bes ikakvih vidljivih tragova,jos jednom pregledaj cilindre i crijevva sisice na cilindrima imaju vrh konusan i ulaze u rupicu tako da taj tejflon sto ga pominjes ne znaci puno ;)
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

dexbudva wrote:mislim da bi moralo da se vidi gde pusta ulje nemoguce da tek tako omeksa bes ikakvih vidljivih tragova,jos jednom pregledaj cilindre i crijevva sisice na cilindrima imaju vrh konusan i ulaze u rupicu tako da taj tejflon sto ga pominjes ne znaci puno ;)
Majstori gledali i ja. Potvrdjeno nema kapi glicerina da curi. Znaci stvara kontra pritisak negdje i usissava vazduh. Koliko sam procitao po stranskih foruma to je ostecen navoj na ventilima za ozracivanje (3). Oni ako su pretegnuti znaju da ostete unutrasnje navoje i tu nema lijeka osim novi MC i/ili calipers-i da se naruce ili da se navoji ventila oblijepe teflonskom trakom i da se naviju ponovo na mjesto. Najvise sumnjam na MC. Probacu ovih dana to sa teflonom pa javljam rezultate. Koliko sam citao ovo nije rijedak problem.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Teflonskom trakom nista neces postici jer ventil za odzracivanje ne zaptiva na navojima nego konusnim vrhom koji nalijeze na konusno sjediste u kocionom cilindru kao sto dexbudva kaze. Ako utvrdis da su ti navoji osteceni onda su ti MC ili kociona klijesta za zamjenu. Ovo sa trakom je improvizacija, a to nikako ne bi trebalo raditi na motoru, pogotovo kad su u pitanju kocnice.
gola
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha FZ6S

Post by gola »

Ja bih rekao da su ti pošle gumice u MC.Probaj njih da zamjeniš.
;)
gola
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha FZ6S

Post by gola »

Ja bih rekao da su ti pošle gumice u MC.Probaj njih da zamjeniš.Teško da može da povuče vazduh na navoju a da ne pusti ulje prije toga jer je mnogo veći pritisak u sistemu kada kočiš,nego vakuum koji se stvara na tom mjestu kada otpustiš kočnicu......logično. :whistle:
;)
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Narucio sam repair kut za MC. Iz USA 55e sa postarinom, a u prokomu 120e
AMAT VICTORIA CURAM
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Problem rijesen. Nevjerovatno da deformacija gumice koja je jedva vidljiva zada tolike probleme.
AMAT VICTORIA CURAM
Locked