Problem sa Ksenonom

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Mico Berane
Biker wannabe
Biker wannabe

Problem sa Ksenonom

Post by Mico Berane »

Drugovi Vozaci POMAGAJTE! Bavim se ugradnjom Ksenona (na Autima), skoro sam postavljao Ksenon na Motore (Yamahu R1 i XTX) i imao Problem, Nece da radi, ili nekad radi nekad ne radi, ili se desavalo da radi jedan far a drugi ne, je li iko od vas imao takvih problema i kako je to rijesio?
"Prodaja i Ugradnja"
-Svih Vrsta Xenon sijalica i Led Dioda.
-Ulja i maziva za motore "MOTUL" i "IPONE".
-Originalni tipskih Patosnica.
I jos dosta toga...
http://autostyling.me/" onclick="window.open(this.href);return false;
VitaminC
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Aprilia Scarabeo

Re: Problem sa Ksenonom

Post by VitaminC »

Da probas sa drugim balastima?
Mico Berane
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Mico Berane »

I drugi balasti, i Can Bus balasti, i dodatni releji za svijetla, sve to je vec probano.
"Prodaja i Ugradnja"
I jos dosta toga...
VitaminC
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by VitaminC »

Hm... Kad se "ne pali" znaci li to da se bas ne upali na kontakt ili tinja pa se ugasi?
Mico Berane
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Mico Berane »

Na jednom motoru (R1) kad se upali kontakt rade obije sijalice i kratko i dugo, kad upalis motor jedan far radi (i kratko i dugo H4) a drugi far ne radi u opste. Na drugom motoru (XTX) se povremeno ugasi u toku voznje, upalis ugasis i ponovo radi. Na trecem (R1) upali se motor rade obije (H4), blicnes ono ostane blokirano na dugo, dodas gas ono vrati, i povremeno se desava da ugasi u voznji. Ludnica, nikakve logike.
"Prodaja i Ugradnja"
I jos dosta toga...
VitaminC
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by VitaminC »

Ima logike ako si iste xenone na sva tri motora probao, a to je da ti ne valjaju balasti definitivno. Cak i da su iz kutije izvadjeni.

Ako si tri razlicita seta probao na tri motora onda mi nista ne pada na pamet.

Na autu sam imao slicne probleme... Ukupno 3 seta i 6 sijalica izmijenjao (sve moguce kombinacije, izgubio zivce i cupao kosu 3 dana) dok nisam uzeo 4. set sa can busom i 2 sijalice i sve proradilo iz prve. Godinu dana su mi trajali.

Tako da eto, ako mozes da nabavis neki sasvim deseti set, probaj...
Mico Berane
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Mico Berane »

Tri seta, na tri motora, i jos pet setova sam probao (bar toga sam imao), i Can Bus sam probao i nece, i skidao balaste i sijalice sa mog auta, najgore od svega na dva Suzukija GSF Bandit (H4) i GSX-R (H7) rade besprekorno.
"Prodaja i Ugradnja"
I jos dosta toga...
VitaminC
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by VitaminC »

Jasno. Jbg, ili vrati obične halogene (osram nigh breaker su odlicne i takva im je i cijena) ili i dalje budi uporan dok ne nadjes kombinaciju koja ce raditi.

Takvi su svi aftermarket xenoni, ili te koštaju živaca ili rade perfektno od prvog dana.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Koji xenoni su u pitanju? Koji je tip sijalice? HID xenon sijalice da bi se upalile balasti povuku veliku struju i do 20A. Kad se upale struja pada na oko 3A i tada trose manje struje od obicnih halogenih sijalica. Mozda je potrebno balaste napojiti direktno sa akumulatora, preko releja i obavezno stavi osigurac na + pol. Potrazi semu, nemoj nesto pogresno spojiti, balasti prilikom starta daju napon oko 23000V na sijalicu, pa ako nesto pogresno spojis mozes napraviti veliku stetu na elektronici motora.
Mico Berane
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Mico Berane »

Jovane, sve standardno sam probao, mora da ima neka Fora, cak smo i akumulatore mijenjali i stavljali novi, i dodatne releje i opet nista.
Mico Berane wrote:Na jednom motoru (R1) kad se upali kontakt rade obije sijalice i kratko i dugo, kad upalis motor jedan far radi (i kratko i dugo H4) a drugi far ne radi u opste. Na drugom motoru (XTX) se povremeno ugasi u toku voznje, upalis ugasis i ponovo radi. Na trecem (R1) upali se motor rade obije (H4), blicnes ono ostane blokirano na dugo, dodas gas ono vrati, i povremeno se desava da ugasi u voznji. Ludnica, nikakve logike.
"Prodaja i Ugradnja"
I jos dosta toga...
Post Reply