Okolo naokolo...sunce, kisa, snijeg, sunce... 2.982 km

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Okolo naokolo...sunce, kisa, snijeg, sunce... 2.982 km

Post by SlavkoPejovic »

Kako to obicno biva kada se ja organizujem, planirano ne planirano putovanje... :) Imao sam u planu otici poslovno u Italiju, na dva mjesta autom naravno, al' mi se vrzma ideja "a sto ne bih posao Aprilijom..." i sve vise pocinje da mi se svidja.
Al' nikako da se pokrenem znam samo da trebam biti u Milanu izmedju 15 i 18 Septembra na sjamu...
Opet nesto me "brka" lose vrijeme pa se plasim da cu se smoriti ako me bude kisa plakala citavim putem a putujem sam itd itd...
Al' dolazi glas da Dex ide sa Budvanima na trku u San Marino i da ce se vjerovatno voziti malo po Italiji... Naravno odlucujem da se prikacim al' kao sto rekoh ne ide sve bas kao sto bi ja htio mada i vrijeme je bas lose kisa kisa kisa...tako da i oni odlazu put i krecu definitivno u petak i voze do Zadra na ferry i pravac Ancona t.j. San Marino. Ja ne uspijevam da se prikacim jer sam imao neodlozna posla pa krecem sam u subotu... Naravno bez konkretnog plana dokle da vozim jer nijesam sigurn kako ce me vrijeme posluziti.
Aprilija osjedlana stavljene nove gume Metzeler z8 promijenjeno ulje jer se nakupilo cca 9.500 km i spreman...prvo krace stajanje na Viluse da se poprav oprema i da se odjavim iz CG...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 05 Oct 2013 23:12, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Okolo naokolo...sunce, kisa, snijeg, sunce... 2.982 km

Post by SlavkoPejovic »

Na Viluse hladno ali bez oblaka i obecava dan...idem preko Bilece (prvi put se provozao kroz grad htio da svratim na kafu al' nesto me nije bas privuklo) nastavljam dalje Berkovici, Stolac, Capljina, Ljubuski i izlazim na auto put. Plan mi je da se vozim do Zadra pa da se spustim na Jadransku :) :D
E sada kako bas cesto putujem tim dielom ima neki gradic koji se vidi sa auto puta sa desne strane sa nekom prelijepom marinom...
Grad je Skradin u n.p. Krke tu su i cuveni slapovi itd itd...uvjek mi je naumpadalo da svratim i evo sada prave prilike. Okrecem tamo prva pauza da se procitaju "vijesti" koje sam naravno ponio sa sobom pogotovo da "vidim" koliko je Balsa Brkovic raspolozen u kolumi... :D
Dorucak-rucak-casa grasevine i nastaljam dalje...
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...iskljucujem se sa auto puta i idem pravac Zadar-Karlobag-Senj-Rijeka i pocinje pravo uzivanje... Na putu nema teretnih vozila i automobila nema previse al' zato motora koliko hoces. Galim ga maksimalno potpuno opusteno jer svi se uslovi pogodili sada mi je i sve jedno dokle cu stice jer taj uzitak ne bih prekracivao... Posto sunce udarilo ja u opremu jel' malo se oznojio i sto ima logicnije nego kupanje :D
Image
Na rivi u Karlobagu...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 05 Oct 2013 23:14, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Odmaranje jedno sat vremena i nastavljam za Rijeku, gdje pravim ponovo pauzu da se vidim sa nekim prijateljima koji tamo zive...Dohvatih se malo "boce" i vidim da nema tu dalje prevelikog puta tako da nastavljam samo do iznad Trsta, na picu jos jedno pivce i spavanje...
Ujutro vidim da je kisa prala cijelu noc i presrecan sto smo se mimoisli... Sadam sam smislio da vozim pravac za Milano jer je nedjelja a i sajam se otvara i traje do 7h navece, pa reko da pokusam da stignem i da zavrsim posao kako bi mogao u ponedjeljak nazad to Treviza gdje mi je druga obaveza...
Tako da krecem i sve vozim auto putem, malo dosadno al' sto da se radi da zavrsim posao pa cu onda lagano...
Vrieme se mijenja i pred ulazak u Milano pocinje sitna sitna kisica, ja se sve molim da izdrzi jos tih 10-20 min koliko mi treba do hotel...i tako i biva.
Caponord parkiran da odmori malo...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 05 Oct 2013 23:16, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

E sad ovo sto me stedjela kisa citavo vrijeme sada se vratilo tako pljusti da je to potop nema sanse da mogu motorom na sajam jer sam se i presvukao u "civilku" isto tako ne vrijedi da idem ni metrom taksi 50 eura a i kasno je vec...nazad u sobu i spavanje... Vec razmisljam da sam omanuo sa citavom idejom...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...kisa pada i pada cas jako pa jos jace pa provala oblaka... Ugrabih izmedju dva pljuska da skocim do neke pizzerije i u krevet uz dobovanje kise cijelu noc... Smisljam da ujutro poranim da odem na sajam pa valjda stane jer sam sada vec shvatio da cu morati mijenjati plan ako sam ga i i mao...
Ujutro iznenadjenje vedro bez i jednog oblacka onako lijepo svjeze kao poslije kise...i samo se namece pravac piazza Duomo na espreso...
Parkiram Apriliju i blizu centra i nastavljam pjeske...
Last edited by SlavkoPejovic on 05 Oct 2013 23:18, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Image
Kod Duoma espreso 3.5 eura "servito" da ga donesu za stolom...u istu ulicu 100 m nize za sankom 1 euro...
Post Reply