Nevi peugeot vivacity 3...

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Ichko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha aerox :)

Nevi peugeot vivacity 3...

Post by Ichko »

Novi skuter iz Peugeota – Vivacity 3 …

Nakon modela speedfight 3 izlazi I novi manji model peugeota , gradski malisan vivacity 3. Peugeot je ovim modelom stvorio novu kategoriju motora : “compat mini-GT”.Zasto mini GT, zato sto prestavlja kombinaciju mnostvo dizajnova preuzetih sa GT maxi-skutera. Novi vivacity bi trebao povratiti uspjeh starog, koji je u zadnjih 10 godina prodat u nekoliko stotina hiljada primjeraka... Novi vivacity nosi klasican, moderan dizajn, tkzv “clean look” , veoma praktican I ima osobine svega onog sto je potrobno da nosi skuter za danasnje potrebe: 1. nosivost, tj prostor za odlaganje stvari, 2. dizajn I 3. cijenu kao najvazniji faktor..
1.Nosivost:
Novi vivacity ima dva mjesta za odlaganje stvari, jedan je u prednjoj masci, I njenim otvaranjem dolazi se do prostora od 13l zapremine, a tu je I klasicni prostor ispod sjedista zapremine 22l.
2.Dizajn
Originalni, urbani dizajn, pomoci ce vivacity- ju 3 da povrati uspjeh koji je nosio stari model. To ce podpomoci I stvar koju svi gledamo pri kupovini motora, potrosnja. Ima rezervoar od 8.5L s kojim se moze preci 250 km, sto znaci da ima nesto vecu potosnju od 3l,sto je sasvim zadovoljavajuce.Rezervoar se nalazi ispod podnice, sto olaksava voznju skutera, a u kombinaciji sa niskim sjedistem (visina 786mm) ovaj skuter prestavlja odlicnu stvar za provlacene kroz gradse guzve I brza okretanja...Tu je jos I modernisana instrument tabla, sa plavim pozadinskim osvjetljenjem,koja osim mjeraca obraja ima sve moguce pokazivace :Brzinomjer, lampice : za zmigavce, za ulje, za dugo svijetlo, sat, pokazivac stanja rezervoara, spoljasnju temperturu, kilometrazu koju je moguce podesiti na km ili milje.... Tu je jos I 12V uticnica koja se nalazi ispod sjedista za punjeenje mobilnog telefona ili slicno....

Novi vivacity se isporucuje sa 2 godine garancije, I u inostranstvu mu je cijena oko £ 1200 , medjutim koja ce cijena biti kod nas I kada ce poceti prodaja,to je jos uvijek ne zna...

Bice raspoloziv u tri boje: Bijela, crna I bordo metalik...

Novi Vivacity 50cc specifikacije:

· Jedan cilindar , dva takta
· 49.9cc
· vazdusno hladjenje
· Visina sjedista : 786mm
· Rezervoar : 8.5L
· Tezina 95kg
· 12” tockovi
· 200mm prednji disk

ImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImageImage
ImageImage
ImageImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImageImage

Text by me.. :D
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Nevi peugeot vivacity 3...

Post by wulfy »

Po cjenovniku koji imam

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... ?f=35&t=35

cjena je 1.950 eura.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

ljudi jel mu ono kacigaq stala negdje ispred :shock: ispod svijetla tj nedje nedje .... n3e znam kako se ono zove.
Haha vise mjesta nego ja sa svim koferima sto bocnim sto gornjim sto tank torbom i stalim budalastinama
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
Ichko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha aerox :)

Post by Ichko »

Wulfy to je cijena sa stari tj sadasnji model koji je kod nas, mada ne vvjerujem da ce biti neke razlike, tj trebalo bi da ovaj sadasnji malo pojeftini,a ovaj vivacity 3 nosi otprilike tu cijenu ok 1950 eura...
Jes blazo,naprijed mu u masku stane jet kaciga,a ispod sica fullface, zato je i malo posebniji od ostalih ko sto napisah u textu....Jos u kombinaciji sa koferom i vizirom odlicno izgleda....
A jeste vidjeli temu sa peugeotom speedfight 3 sto isto treba da se pojavi, ima samo tako da oduva konkurenciju... ;)
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

jednom sam probao da vozim ovako mali skuter tj. samo skuter
zamislite mene od 2 metra na skuteru hahahaha e da i 110 kg :lol:
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
Post Reply