Neplanirana kratka voznja (nedelja 23.11.2014)

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Neplanirana kratka voznja (nedelja 23.11.2014)

Post by CAMARO SS »

Konacno jedan slobodan dan nakon 15 dana.Trebao sa drustvom da idemo na Obalicu,brdo izmedju Zelenike i Kumbora ali otkazano,ne ide mi se nesto do grada i odlucio malo da se provozam (da se ne pokvari gorivo u rezervar :P ).Mislim se nesto,nema dje nisam bio po okolnim mjestima,kasno vec bilo za neki dalji put.Odlucio da odem do Zlijeba,selo iznad Zelenike,tu se nalazi crkva sa odlicnim pogledom.Put do gore vecinom asfalt malo btona i mozda 50-60 m utabanog makadama (bolji nego ovaj betonirani dio :D ).Crkvu nisam slikao kao ni prilaz ali jesam pogled.
Zbog jakog sunca slika je malo maglovita i mracna inace je bio savrsen dan :
Image

Pogled na moju Zeleniku :
Image

Sjeveroistok :
Image

Pogled prema Orjenu:
Image

Ako malo obratite paznju na zadnjoj slici se vidi kuca.Ta kuca je odma iznad ivice i pogled je jednako fantastican kao i od crkve.Kuca je bila od jednog mog poznanika,slikara Toma Markovica.Vrlo ekscentrican lik :D inace covjek ima paraglajder i leti ali sustina cijele price je ljuljaska :

Slika mene od prije 3 godine:
Image

Konop se nalazi tik iznad provalije.u ovom polozaju sa slike ..da sam se pustio,vjerovatno me nebi nasli :D
Dozivljaj se ne moze opisati kao ni adrenalin koji siba u tom trenutku.
Na zalost kuca je prodata nekim strancima i od ljuljanja vise nema nista.

Tu sam se zadrzao kratko i odlucio da odem do Dizdarice,do izvora i lovacke nadstresnice gdje uvjek neko pravi rostilj.
Uz put odlucio da svratim do nekadasnjeg motela Borici (zadnji put bio prije sigurno 10 godina),produzio iza krivine da vidim sta ima kad ono medjutim :D
Image

Kraj puta i pocetak makadama.Okrenuo se i nazad za dizdaricu da pijem vode
Slika nemam ali evo jedne sa 1 maja od prije 2-3 godine :)
Image

Djavo mi neda mira te se raspitaj i saznao da put vodi na Vratlo do planinskog doma a dalje za Sedlo (dalje samo pjeske).
Okrenuo motor i nazad za Borice :mrgreen:
Jedna slika sa pocetka puta
Image

U tom trenutku neki momci krenuli gore da planinare i rekose mi da je to najgori dio puta,ali se ispostavilo da nije.
Put dosta nezgodan,nasipali su ga sa krupnim pjeskom ako se to moze nazvati pjesak ...u nekim djelovima slicno je kao i u onaj potok dje su Janko i Ivan prosli a mi ostali na lijevo krug samo bez uzbrdice .
Tu nema slika ....bice kad izvucem iz videa.
Slika pred Vratlo
Image

U tom dijelu su serpentine (isto nasute sve bjezi pod tockovima i nogama).
Image
Image
Image

Na kraju nisam mogao preci predzadnju serpentinu ..previse slajga a nisam se htio igrati jer sam sam.Ostatak sam prepjesacio,ostalo mi je 300m puta :D
Image

Pogled sa vrha:
Image

Tu sam se isto kratko zadrzao i otisao da vidim sta ima sa druge strane
A sa druge strane suma :D
Image

Put:
Image

Stari austrijski pjesacki
Image

Slika planinskog doma je sa interneta,nisam slikavao :
Image

I jos jedna slika iz povratka:
Image

Ni spustanje nije bilo bas lako jer sve bjezi ispod mene ali nisam imao padova
U sustini dobra voznja ....mislio sam da se ukupno necu zadrzavati vise od 1 sat zajedno sa voznjom pa nisam nosio ni vodu ni hranu srecom nije ni trebalo ali neplanirani put do Vratla je itekako valjao sta vise idem opet da predjem tu serpentinu sto me zeza :mrgreen:
Kako sam mislio odlicno sam iskoristio dan i nije mi propao u dosadnoj svakodnevnici
Last edited by CAMARO SS on 05 Apr 2015 22:25, edited 1 time in total.
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Neplanirana kratka voznja (nedelja 23.11.2014)

Post by DrMracni »

sjajno covjece!
uh raduje me ovo sto ima i juznije puteva za istraziti... nego mi zao odustati jos uvijek od sjevera :)
zapamti dje si bio :D i idemo!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Skupljam pomalo,mada ima dosta rastrkanih slijepih puteva sa fantasticnim pogledom
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

CAMARO SS wrote:Tu sam se isto kratko zadrzao i otisao da vidim sta ima sa druge strane
A sa druge strane suma :D
Image
ovo je onaj nas,vojni put :D

bravo,bravo..
pa da nas vodis na ljeto...malo odbojka na plazi,malo ragbi u sumi :)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Par puta su.mi se saputnici pokakili u gace kad sam isao do planinarskog doma. Gdje je sad put nekad je bila staza i kad sam isao pjeske sve sam razmisljao bili moglo motorom. Kada se rekonstruisao planinarski dom bile su tri opcije : helikopter. zicara i da se probije put sto je najeftinije izgleda bilo. Put su ostavili dosta uzak i nisu imali prostora da sire krivine. Dvije su toliko uske i strme da se penje tako sto nehvata se krivina vec se podje malo naprijed i sledeca dionica se ide u rikverc. Kad se uzme u obzir da je usko i dosta strmo i teren je rastresit nije bas bezazleno a pogotovo za ljude koji nisu navikli na takve uslove voznje a moji saputnici su mahom bili takvi - cinovnici ministarstava crne gore , njemacke i ambasada. :D
Ostao mi jee neostvaren plan da podjem gore i da se vozim jer ima dosta prostora
+1389+
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Haha a ja se sve cudim kako su se na inim prosirenjima ljudi okrecali da bi nastavili dalje jer nije dovoljno za okrecanje,nije mi pao na pamet rikverc sistem :D
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

bravo momce! :clap:
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobro mi ovo izgleda, moracemo zajedno savladati ove serpentine do vrha. Bio sam vise puta na Orjenu, ali ne ovom stranom. Mom motoru bi ovuda dobro dosao rikverc :D
Post Reply