Zbog jakog sunca slika je malo maglovita i mracna inace je bio savrsen dan :

Pogled na moju Zeleniku :

Sjeveroistok :

Pogled prema Orjenu:

Ako malo obratite paznju na zadnjoj slici se vidi kuca.Ta kuca je odma iznad ivice i pogled je jednako fantastican kao i od crkve.Kuca je bila od jednog mog poznanika,slikara Toma Markovica.Vrlo ekscentrican lik
Slika mene od prije 3 godine:

Konop se nalazi tik iznad provalije.u ovom polozaju sa slike ..da sam se pustio,vjerovatno me nebi nasli
Dozivljaj se ne moze opisati kao ni adrenalin koji siba u tom trenutku.
Na zalost kuca je prodata nekim strancima i od ljuljanja vise nema nista.
Tu sam se zadrzao kratko i odlucio da odem do Dizdarice,do izvora i lovacke nadstresnice gdje uvjek neko pravi rostilj.
Uz put odlucio da svratim do nekadasnjeg motela Borici (zadnji put bio prije sigurno 10 godina),produzio iza krivine da vidim sta ima kad ono medjutim

Kraj puta i pocetak makadama.Okrenuo se i nazad za dizdaricu da pijem vode
Slika nemam ali evo jedne sa 1 maja od prije 2-3 godine

Djavo mi neda mira te se raspitaj i saznao da put vodi na Vratlo do planinskog doma a dalje za Sedlo (dalje samo pjeske).
Okrenuo motor i nazad za Borice
Jedna slika sa pocetka puta

U tom trenutku neki momci krenuli gore da planinare i rekose mi da je to najgori dio puta,ali se ispostavilo da nije.
Put dosta nezgodan,nasipali su ga sa krupnim pjeskom ako se to moze nazvati pjesak ...u nekim djelovima slicno je kao i u onaj potok dje su Janko i Ivan prosli a mi ostali na lijevo krug samo bez uzbrdice .
Tu nema slika ....bice kad izvucem iz videa.
Slika pred Vratlo

U tom dijelu su serpentine (isto nasute sve bjezi pod tockovima i nogama).

Na kraju nisam mogao preci predzadnju serpentinu ..previse slajga a nisam se htio igrati jer sam sam.Ostatak sam prepjesacio,ostalo mi je 300m puta

Pogled sa vrha:

Tu sam se isto kratko zadrzao i otisao da vidim sta ima sa druge strane
A sa druge strane suma

Put:

Stari austrijski pjesacki

Slika planinskog doma je sa interneta,nisam slikavao :

I jos jedna slika iz povratka:

Ni spustanje nije bilo bas lako jer sve bjezi ispod mene ali nisam imao padova
U sustini dobra voznja ....mislio sam da se ukupno necu zadrzavati vise od 1 sat zajedno sa voznjom pa nisam nosio ni vodu ni hranu srecom nije ni trebalo ali neplanirani put do Vratla je itekako valjao sta vise idem opet da predjem tu serpentinu sto me zeza
Kako sam mislio odlicno sam iskoristio dan i nije mi propao u dosadnoj svakodnevnici