Kodeks motoriste

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Kodeks motoriste

Post by Kesha »

Postoji li nešto ovakvo?
Da ga napravimo pa da se štampa kao letak.

Motorciklista (motorista) je svaki punoljetni građanin koji posjeduje vozačku dozvolu (položio je regularno) A (neke A) kategorije i vozilo na dva točka sa sopstvenim pogonom (koje je nabavio-kupio-napravio sopstvenim snagama).

Motorista je učesnik u saobraćaju i motorcikl koristi kao prevozno sredstvo sa povećanom dozom uživanja. (Može i da mu ga je ljekar prepisao na recept).

U ovu kategoriju ne ulaze učesnici u trkama, relijima i raznoraznim Dakarima, drugi neki Codex propisuje njihovo ponašanje.

Motorista je osoba za primjer po ponašanju u saobraćaju, i inače.

Motorista poštuje svoj život i zdravlje i živote i zdravlje drugih učesnika u saobraćaju i ljudi uopšte, i prilagođava svoje ponašanje tome da niko ne bude ugrožen, pa ni mentalno ni psihički.

Motorista poštuje saobraćajne propise.

Motorista se stara da je njegovo vozilo u ispravnom stanju ( i bez oštećenja i čisto).

Motorista voli prirodu, i čuva i štiti životnu sredinu (svi će motori biti na solarni ili neki sličan pogon koji je u ravnoteži sa prirodom).

Motorista uvijek pozdravi kolegu motoristu (nezavisno koji motor vozi, koje su mu tablice, nezavisno od njegove rasne, polne, vjerske, političke ili bilo koje druge opredijeljenosti).

Motorista uvijek ponudi pomoć kolegi u nevolji (nezavisno od ... idem - vidi gore).

Motorista je dužan da se edukuje i obrazuje po svim pitanjima, naročito po pitanju održavanja motorcikla.

Motorista je dužan da napravi svojim rukama makar jedan motorcikl - kakav-takav. Da može da radi.

????????????? :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: Još?
Polako žuri - Festina lente
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Kodeks motoriste

Post by sLowRider »

Haiku :lol:
Hold your horses, man
Freeride
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Kale je to objasnio :lol:

poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja se slazem sa Kaletom! :D
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ovo ti niko u CG ne ispunjava, tako da kod nas, a i malo ljudi u svijetu moze reci da je motorista, ako bi morali da ispune sve ovo sto si naveo. Pogotovo ovo na kraju da napravi motor, da ga sastavi mozda poneko i moze, ali da ga napravi, to bas tesko. Nemoj jos stampati ovaj letak, nece niko sjedati na motor kad ovo procita :D
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Mislim da od svih motorista na svijetu mozda 0.000001% zadovoljava sve stavke koje si napisao.

Ali mi je drago da je neko poceo da ozivljava ovaj forum.Kao sto je bio prije 4-5 godina kada se ovdje pisalo o raznim temama vezano za motore. Postavljale su se slike sa kratkih jednodnevnih voznji, dogovarale su se voznje itd. Kesha samo naprijed mozda i nas "stare" clanove ponovo pokrenes da nesto korisno ovdje napisemo.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Motorista sa svakog putovanja donese: mapu puta, slike, priče, ce-de-ove, začine, egzotične biljke, sjemena razna, alatke domorodaca, ritualne maske, odjevne predmete... I to se drži u nekakvom šaolinu motorističkom na vrh planine...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Motorista nosi zaštitnu opremu (kacigu, ...).
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Pravi motorista nikad ne otuđuje i ne učestvuje u otuđivanju (krađi) motora, i ne kupuje niti vozi ukraden motor.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Pariz, nađe u Quartier Latin, avril 2005.

Image

Motorista uvijek pušta babu na pješački.

Kodeks za grupnu vožnju:
Grupa motorista uvijek pušta babu na pješačkom.

Image

Eno je baba, u grahorastom kaputu, lijevo. Malo mi je utekla dok sam shvatio što se ovi zaustavljaju...

Ni dan-danas ne znam koji je bio povod moto-okupljanja. Nešto vezano za Evropski Ustav možda?
U svakom slučaju, masu ih bijaše!
Last edited by Kesha on 09 Nov 2015 23:13, edited 2 times in total.
Post Reply