Ovo putasetvije i nije bilo bas po planu i rasporedu radova, jesmo se naravno u toku zime dogovarali sta i kako ali je plan bio da se ide ka Grckoj i Ohridu. Ali kako je to bila zima, ideja o toplim predjelima (i glavnim jelima) tada prijala, je l te
Mijo poznat kao Cigo, inace moj ujak, taman je i kupio GS-a i bio je konacno red da se nedje odluta...
Kako se ljeto primicalo mi smo sve dalje bili od ideje kuvanja pod svom opremom tako da smo morali na brzinu skovati plan ka hladnijim djelovima nase drage planete Zemlje. Plan A je bio Slovenija i djelic Austije i Italije, plan B je bio Rumunija, a plan C je bio Kapetanovo jezero (podjednako primamljiv kao prethodna dva)
Bio je potreban samo jedan sastanak rukovodstva ovog puta, u kom me saputnik nije ni slusao i odluka je pala na plan A. Inace isti princip donosenja odluka je bio i tokom cijelog puta, sto se pokazalo sjajno
Zao nam je bilo sto se niko nije mogao pridruziti, ali smo se i sami iznenadili zakazanim terminom...
Dakle dva motora, tacnije jedan motor i GS su skoro pa odmah bili spremni za putasetvije. Generalni plan je bio da nosimo vrecu i sator i spavamo u kampovima, ili dje se vec zateknemo. Ja sam skinuo krampone i putne gume su bile spremne da vide sunce poslije dugog vremena zatocenistva u podrumu.
Dan polaska iliti 13.jul je brzo dosao, i sesto-dnevno putasetvije je moglo da pocne. Evo kako je izgledao i detaljan opis (u tom trenu, ili danu polaska 3 dana su vec bila isplanirana, vidi se zar ne)