Pozdrav svima,
Posto jos uvijek trazim motor koji mi odgovara (i svakim danom sve sam blizi tome da porucim Hondu CBF600N

), interesuje me misljenje nekog od vas ko ima ili je imao Apriliju Pegaso Strada. Kakav je to motor, kvari li se cesto, koliko je i jeli pouzdan, koje su mu mane, kakva je servisna podrska u CG i td...Meni je motor vizuelno lijep, cuo sam da ima skoro savrsenu ciklistiku, ali ja nemam povjerenja u stvari proizvedene u Italiji. Vozio sam nekad Fiata Cromu i Alfu 145 i sto se svijeta automobila tice Italijani su uvijek znali sto je dobra voznja, ali nikad nijesu znali napraviti dobar auto. Odnosno, auta su im zadnje smece (ovo je moj subjektivni stav). Kasnije sam imao slicna iskustva i sa italijanskom bijelom tehnikom, tako da nebih zelio da napravim istu gresku kad je rijec o motorima. Da napomenem, dizajn je meni prelijep, kao i sve italijansko, ali nebih zelio nesto sto ce raditi prve dvije godine, pa onda ajmo po servisima...
Evo samo jos da dodam, procitao sam postojeca dva topika koji postoje o Pegasu na forumu, ali me konkretno interesuje kakav je kad prodje odredjeno vrijeme eksploatacije...ima li kvarova...elektronika, agregat...a i sve ostalo...potrosnja...
Unaprijed hvala