Najbolji izbor motora za pocetnika

Novosti, komentari novih i starih motora...
gringo
Stoper
Stoper
Vozim: Honda Hornet 600 2007.

Re: Najbolji izbor motora za pocetnika

Post by gringo »

DrMracni wrote:
Madza wrote:Nova Honda Transalp ! ! ! Motor je idealan,strasne karakteristike,legendarna serija,kvalitetan i lijepa kubikaza.
Moze za grad i za putovanje.Umjeren i miran u voznji.Estetski lijepo rijesen i lijep polozaj vozaca.
jedine mane su mu navodili da je nizak previse za off i da je motor odavno tehnoloski prevazidjen, ali trebalo bi da bude dugotrajan...
Lijepo je naveo NOVA Honda Transalp. Neznam kako je to odavno tehnološki prevaziđena s obzirom da je nova?! Ne pravim se pametan :geek: A inače svidja mi se i nije loš izbor za početnika, ali ako je totalni početnik bolje da uzme neki plovni skuter, tipa Piaggio Beverly ili Aprilia Sacarabeo (ili neki 3. sa velikim točkovima)
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

gringo wrote:
DrMracni wrote:
Madza wrote:Nova Honda Transalp ! ! ! Motor je idealan,strasne karakteristike,legendarna serija,kvalitetan i lijepa kubikaza.
Moze za grad i za putovanje.Umjeren i miran u voznji.Estetski lijepo rijesen i lijep polozaj vozaca.
jedine mane su mu navodili da je nizak previse za off i da je motor odavno tehnoloski prevazidjen, ali trebalo bi da bude dugotrajan...
Lijepo je naveo NOVA Honda Transalp. Neznam kako je to odavno tehnološki prevaziđena s obzirom da je nova?! Ne pravim se pametan :geek: A inače svidja mi se i nije loš izbor za početnika, ali ako je totalni početnik bolje da uzme neki plovni skuter, tipa Piaggio Beverly ili Aprilia Sacarabeo (ili neki 3. sa velikim točkovima)
da ja mnogo ne pametujem ali ja sam prve kilometre napravio sa fz6 i ako pocetnik ima sto u glavu to je prava mjera.
i za grad i za malo duze(vikend voznje). a kad se prevazidje pocetnicki strah i stekne rutina nakon par hiljda pruza sasvim dovoljno.
skuter meni djelije vise kao prevozno sredstvo iz A u B.vozio sam skutere ali ne nalazim, licno, nikakvo uzbudjenje u tome.
normalno to je individualno i najbolje i bilo da cojek prije no se odluci za kakvu kupovinu prosara (ako ima mogucnosti)malo vise tipova motora / skuteri itd pa da nadje sto mu odgovara
kako steee, kako ste svi ?!?!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

gringo wrote:
DrMracni wrote:
moraces da pitas strucnjake koji su ga tako ocijenili, mislim da je bilo u moto pulsu, u tom testu je pobijedio versys, uporedjivali su transalpa, stroma, f650 i versysa
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply