Ducati Hypermotard 796
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Re: Ducati Hypermotard 796
Jesi li vozio monster 696? Zanima kako se ponasa ta masina u odnosu na 1100 kolika je razlika: znacajna, velika ili ogroman? Drzim se logike da je bolje manje kila nego vise konja... a ovo za cijenu nisam izmislio nego prociatao ali djelim tvoje misljenje nesto ispod 10000 samo ako kod vas bude 10000 kod nas ce bit 9000 odnosno u zemlji porjekla?
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
HM1100S Ima Kayabu naprijed i Ohlins nazad, sto je top topova sto se moze ponudit kod serijskih motora, plus cijeli kocioni sustav od 1098 sto je ravno perverziji jer koci.. Nenormalno, glupo je pricat dok to ne oskusis, skroz drugi svijet od iceg s cime sam kocio, a tako govori i vlasnik koji ima podosta motora iza sebe...
Nisam vozio 696, al prvom prilikom ocu, jer to iako je entry level monster ozbiljan motor, upravo zbog navedene "smijesne" tezine odlicne ciklistike i potentnog motora od 80 ks, to nije malo, dapace.
Cudi me taj podatak o okrentom momentu.. Podigli su kubikazu za 100ccm, snaga je ostala ista naspram monstera 696.. Trebalo bi to provat.. Mene je isto iznenadila makina na HM1100S jer je to u sustini desmo due, kao i kod mene, a ima skroz drukciju narav...
Nisam vozio 696, al prvom prilikom ocu, jer to iako je entry level monster ozbiljan motor, upravo zbog navedene "smijesne" tezine odlicne ciklistike i potentnog motora od 80 ks, to nije malo, dapace.
Cudi me taj podatak o okrentom momentu.. Podigli su kubikazu za 100ccm, snaga je ostala ista naspram monstera 696.. Trebalo bi to provat.. Mene je isto iznenadila makina na HM1100S jer je to u sustini desmo due, kao i kod mene, a ima skroz drukciju narav...
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
- OBIS
- Grijač guma

Male sitnice promjene motor kompletno a pogotovo vjesanje, Ja sam vozio Hyper ali obicni i odusevio se, a ovaj manji bi trebo imat 80 konja sto nije uopste malo, mene samo zanima sta je to 75 nm na dva cilindra i na koliko obrtaja, sta ako se odlucim za manji nebih poslije da se kajem. Ovako po opusu mi djeluje bas super. Znam isto kad sam provozao duke III koji ima 60 konja nije mu falilo snage ni na pravcu a zbog male kilaze je bio veoma povozan po krivinama, racunam da jos 20 konja na to je vise nego dovoljno!
Ono sto neznam jeste kakao ce se ponasat sa suvozacem jer motori sa malo snage ne trpe suvozaca. Ipak sledeci motor koji kupim planiram da vozim 5 do 6 godina i nebih volio da ima bilo kakav nedostatak. Ovaj HM 796 me je zaintrigirao posebno zbog ustede od oko 3000 evrica kao i nizeg sica samim tim i tezista pa i manje kilaze jos ako povecaju rezervoar (jedina mana koju ima hm1100) onda je to bajka...
Ono sto neznam jeste kakao ce se ponasat sa suvozacem jer motori sa malo snage ne trpe suvozaca. Ipak sledeci motor koji kupim planiram da vozim 5 do 6 godina i nebih volio da ima bilo kakav nedostatak. Ovaj HM 796 me je zaintrigirao posebno zbog ustede od oko 3000 evrica kao i nizeg sica samim tim i tezista pa i manje kilaze jos ako povecaju rezervoar (jedina mana koju ima hm1100) onda je to bajka...
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Ako ga mislis vozit toliko godina koliko si naveo, onda se strpi i uzmi HM1100 kojeg si i vozio... Ovaj mali je ipak entry level i imat ce ovjes ko 696 koji ti nece imat opciju full stelovanja ko 1100, plus je pitanje oce li imati radijalne pumpe, za kocnicu i kuplung, a to nije mala stavka, sto u cijeni sto u performansama... HM1100 sa full Ducati performance kitom je zvjer
95ks i oko 110-115Nm... 
NEce ti mjenjat velicinu rezervara, to ce ostati isto ko na velikom..
NEce ti mjenjat velicinu rezervara, to ce ostati isto ko na velikom..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

- OBIS
- Grijač guma

Evo dobrih vjesti.... Mini hyper je navodno trebao da kosta 8990 u dark verziji ali su ovi iz Dukatija odlucili da smanje cijenu za 1000e tako da ce dark verzija kostati 7990e sto mislim da je super. Nadam se da crveni nece biti mnogo skuplji.... Tako da sam ja konacno prelomijo prodajem svoj motor z750 u odlicnom stanju.....
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
- OBIS
- Grijač guma

Vjerovatno ce se neko pojavit ali za sad imas samo u Novom Sadu, Ako te mrzi da ides sam po njega ili nemas prevoz da ga dovezes iz Novog Sasda oni ti organizuju prevoz ali naplacuju oko 600e da li salju vozom ili nekim kamionom neznam. Uglavnom kad narucis motor dobijes papire i placas cjenu bez carine i PDV tako da cim ga prijavis na CG granici mozes da ga carinis...
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Mislim da je onda zgodnije,a i bliže naručiti ga preko Hrvatske,ima u Splitu predstavnik ako nema čak i bliže,to će DU-Monster bolje znati. I manje će izaći prevoz a dalja procedura oko uvoza je ista.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- OBIS
- Grijač guma

To je logicno, mozes ga kupit kod bilo kog predstavnika, to je dalje individualno gdje su ti manji troskovi tu ga kupis. Mozes onda i u Bariju da ga kupis pa ga uguras na trajekt pa ga sa trajekta izguras i eto ti ga motor u Baru a platio si samo trajekt i kartu:-) oko 200e:-)
- Veljko
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha mt-03!!
Uh promjenih misljenje, ipak mi se svidja ovaj motor
kao i cijena