HELP! sredjivanje fazer-a!

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

HELP! sredjivanje fazer-a!

Post by djetk0 »

Ipak sam za sad odustao od prodaje...jer bih kiksao skoro pa 1000e za nepunu godinu...
tako da sam odlučio da sredim motor po svom ukusu...

PRVO mi je da uzmem far umjesto oklopa...i to najvjerovatnije od mt03 jer je jeftiniji masu nego original od naked-a...čak 3. puta (a meni je možda i ljepši)
DRUGO Vjerovatno bih morao da mijenjam volan? koji? dje?
TRECE retrovizori? dje? po kojoj cijeni?
CETVRTO zmigavci? takodje dje i koliko?

toliko za sad, ako ko ima neke predloge..slobodno! :)
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: HELP! sredjivanje fazer-a!

Post by DrMracni »

ajde fino dodjes do nk pa da pogledamo. ja nikako da uhvatim vremena inace bi ja dosao.
imam ti br
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

DrMracni wrote:ajde fino dodjes do nk pa da pogledamo. ja nikako da uhvatim vremena inace bi ja dosao.
imam ti br
šta da pogledamo? oklop - far ? il ovo ostalo :mrgreen:
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Uclani se na http://www.fz6-forum.com/" onclick="window.open(this.href);return false; i tamo ces naci vecinu odgovora na tvoja pitanja sa sve instrukcijama za instalaciju. U USA se samo prodaje, tacnije, porodavao se, FZ6s ili kako ga ovdje zovemo Fazer, tako da dosta njih je uradilo to o cemu ti pricas, i dobar dio njih je to ispratilo na forumu sa instrukcijama kako da se to uradi.

E sad moj neki savjet bi mozda bio da razmotris opcije kako da od tvog motora napravis ljepsi a da zadrzis postojecu formu. Koliko sam ja uspio da vidim do sad je da je rijetko ko, da ne kazem niko, uspio da 'kanibalizuje' motor i da konacni proizvod ispane ljepsi od originalnog, drugaciji definitivno, ljepsi tesko. Tako da mislim da bi bolje bilo da pokusas da odradiz to sa nekim paint job-om koji ce ga odvajati od ostalih........ i imas gomilu varijanti koje sve mozes da uradis na tom motoru da ga uzinis ljepsim a da zadrzis istu formu. Na kraju uzmi u obzir jedno, taj model kao i svaki ostali su dizajnirali ljudi koji imaju malo vise iskustva od nas, koji su debelo placeni za to sto rade i na kraju sam dizajn je poprilicno skup, tako da sam siguran da su poprilicno vodili racuna o tome sto rade.......
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

djodja wrote:Uclani se na http://www.fz6-forum.com/" onclick="window.open(this.href);return false; i tamo ces naci vecinu odgovora na tvoja pitanja sa sve instrukcijama za instalaciju. U USA se samo prodaje, tacnije, porodavao se, FZ6s ili kako ga ovdje zovemo Fazer, tako da dosta njih je uradilo to o cemu ti pricas, i dobar dio njih je to ispratilo na forumu sa instrukcijama kako da se to uradi.

E sad moj neki savjet bi mozda bio da razmotris opcije kako da od tvog motora napravis ljepsi a da zadrzis postojecu formu. Koliko sam ja uspio da vidim do sad je da je rijetko ko, da ne kazem niko, uspio da 'kanibalizuje' motor i da konacni proizvod ispane ljepsi od originalnog, drugaciji definitivno, ljepsi tesko. Tako da mislim da bi bolje bilo da pokusas da odradiz to sa nekim paint job-om koji ce ga odvajati od ostalih........ i imas gomilu varijanti koje sve mozes da uradis na tom motoru da ga uzinis ljepsim a da zadrzis istu formu. Na kraju uzmi u obzir jedno, taj model kao i svaki ostali su dizajnirali ljudi koji imaju malo vise iskustva od nas, koji su debelo placeni za to sto rade i na kraju sam dizajn je poprilicno skup, tako da sam siguran da su poprilicno vodili racuna o tome sto rade.......
:clap:
Ovakav odg mi je trebao...
ALI ja bih u suštini da od fz6s napravim naked...
tačnije vjetovatno sa farom od mt03 eo DrMracni ima i meni se svidja..
Retrovizore moram mijenjati(jer se na modelu "s" nalaze na masci) a vjerovatno i volan?
a mislio sam onda kasnije vjerovatno da ga u bijelu farbam :)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

djetk0 wrote:
DrMracni wrote:ajde fino dodjes do nk pa da pogledamo. ja nikako da uhvatim vremena inace bi ja dosao.
imam ti br
šta da pogledamo? oklop - far ? il ovo ostalo :mrgreen:
sve je to u sklopu, far, oklop, retrovizori
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Samo nemoj i ti ka Mracni .......... gotov mu je bio u novembru :lol: :lol: :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

Roki wrote:Samo nemoj i ti ka Mracni .......... gotov mu je bio u novembru :lol: :lol: :lol:
dako se završi do ljeta :mrgreen: :D :lol:
Čudo da Roki nema što da preporuči?! :P
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

djetk0 wrote:
Roki wrote:Samo nemoj i ti ka Mracni .......... gotov mu je bio u novembru :lol: :lol: :lol:
dako se završi do ljeta :mrgreen: :D :lol:
Čudo da Roki nema što da preporuči?! :P

Ima. Stavi mu kardan! :D
I kad stojim tesko me pratiti...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Pametnije ti je da si to prodao, pa uzeo ovo dukino chedo, i da se ne $ekiras ni malo, no aj sad.
Srecno sa rabotom!
Post Reply