Test sportskih cestovnih moto guma 2009.

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Re: Test sportskih cestovnih moto guma 2009.

Post by djetk0 »

evo sad provjerih..

Prednja guma: 120/70 x 17" - 113e
Zadnja guma: 180/55 x 17" - 157e

znači 270e kod Aćimića, Continental sport attack....

mislio sam njih da stavim... 8-)
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
Mali
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia SL 750 Shiver
Keeweay 250 ATV ;)

Post by Mali »

Malo usporedjujem cijene HR-CG, :think: to je sve tu negdje, par eura tamo-amo.
Continentalka djeluje zanimljivo. Ima li tko kakav podatak o tehnologiji izrade?
Malo sam se informirao o BT-016 i imam ih namjeru stavit ovih dana, svidja mi se sto je radjena u vise komponenti.
Ima li tko mozda kakvo iskustvo sa njima??
Umjetnost je voziti dugo, a ne brzo!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Continental je takodje "multi compound" guma,znači sastavljena iz više segmenata.Od sredine ka krajevima se smenjuju tvrdi ka mekšem sastavu gume ali zbog nove "black chili" tehnologije nema prelaza kao kod konkurencije(npr BT 016 ili 2CT) već je to sve jedna masa iako to zvuči čudno,ipak je sama guma jedna masa.Ali zahvaljuući tome ima izuzetno malo vrijeme zagrijavanja jer zbog tog "black chili"-ja toplota se odmah i jako brzo rasporedjuje po cijeloj gumi,zato i kažu na testu da se grije već sa prvim metrima vožnje. Ovo sam saznao iz raznih izvora a jedan od njih je i http://www.conti-moto.com" onclick="window.open(this.href);return false; a u zadnjem broju Moto Pulsa ima test KTM-a 990 SMT koji ima Contice namontirane i kazu da je izvrsna,da drži na svakakvom asfaltu i da proklizava samo kad vozač to želi.
BT 016 je ipak guma koju mnogi preferiraju u odnosu na konkurenciju zbog imena i same činjenice da je to trenutno vodeći proizvođač moto guma na svijetu.(ipak se i Rossi još prošle godine prebacio na njih) ali ja mislim da koju god od te dve gume izabereš nećeš pogrešiti. Ja sam kupio Contice,baš zbog ovog kratkog vrijemena zagrijavanja,samo da prođe loše vrijeme i javljam utiske iz vožnje!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Za sad koristio Bridgestone 014 kao prvu ugradnju na dukcu, sada sam na Metzeleru M-3 i ne mislim se micati sa njega. Osim ako dodje zamjena za nju iz iste kuce. Zadovoljan sam sa apsolutno svim karakteristikama te gume (vrjeme potrebno za zagrijavanje, grip hladna/topla, trajnost, cijena). Jedino mi se prednja trosi dosta brzo, sto mi je cudno. Smatram se prosjecnim vozacem, tako da ako vam 10 000km sa jednim setom guma nesto znaci, cisto da predocite trajnost iste. :whistle:
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Galiot
NLB Moderator
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Moj brat na FZ1 je kao prvu ugradnju imao Dunlop D221 ali to je sport touring guma.Dobre su mu bile,nikakvih zamjerki.Medjutim,kad je došlo vrijeme za zamjenu odlučio se za Metzeler sportec M3 i motor se preporodio! Toliko više gripa,toliko se lakše vozi,ma ludilo tako da znam da je odlična guma ali sam ja kao prvu ugradnju imao Pilot Power i super su mi bile a sad sam htio nešto višekompozitno,da probam ima li tu kakvih prednosti.
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Galiot wrote:Moj brat na FZ1 je kao prvu ugradnju imao Dunlop D221 ali to je sport touring guma.Dobre su mu bile,nikakvih zamjerki.Medjutim,kad je došlo vrijeme za zamjenu odlučio se za Metzeler sportec M3 i motor se preporodio! Toliko više gripa,toliko se lakše vozi,ma ludilo tako da znam da je odlična guma ali sam ja kao prvu ugradnju imao Pilot Power i super su mi bile a sad sam htio nešto višekompozitno,da probam ima li tu kakvih prednosti.
Mogao si onda da ides na Michelin Pilot Power 2CT, ako si vec htio dvokomponentne. Imao ih Ivan na K1200S, i vjeruj mi da drze za sve pare!
I kad stojim tesko me pratiti...
Mali
Stoper
Stoper
Keeweay 250 ATV ;)

Post by Mali »

Du-Monster wrote:Za sad koristio Bridgestone 014 kao prvu ugradnju na dukcu, sada sam na Metzeleru M-3 i ne mislim se micati sa njega. Osim ako dodje zamjena za nju iz iste kuce. Zadovoljan sam sa apsolutno svim karakteristikama te gume (vrjeme potrebno za zagrijavanje, grip hladna/topla, trajnost, cijena). Jedino mi se prednja trosi dosta brzo, sto mi je cudno. Smatram se prosjecnim vozacem, tako da ako vam 10 000km sa jednim setom guma nesto znaci, cisto da predocite trajnost iste. :whistle:
E da mi je to dozivit!! meni dunlop qvalifire ne moze ni 5000!
Znam da je metzeler uvijek trajniji i dobra guma, vozio je na Banditu, ali je za odredjenu cijenu i skuplja.
Galiot
NLB Moderator
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

I meni su Pilot Power trajale skoro 12 hkm i još imaju mesa ali mi se zadnja poravnala zbog vožnje po auto-putu. Menjam ih jer sam već dvije sezone vozio na njima,fakat im je vrijeme.Smatram se prosječnim normalnim vozačem,ne pimplam,brijem gdje mogu ali ni ne rizikujem glavu.
Ma ja sam hteo da probam ove Contice,znam ja za 2CT,BT 016 ali eto,mene uvek privlači nešto što je drugima strano.
A i na http://www.thespeedtriple.com" onclick="window.open(this.href);return false; forumu ima slična tema i mnogi voze i hvale ove Contice,mada ima i jako puno pohvala i za BT016.
Kao i Du-monster,i moj brat je imao isti problem,ali sa Dunlopom D221,prednja mu se brže trošila nego zadnja i to po stranama.Po sredini je bila sasvim dobra,20% potrošena kad sa strana više nije imala mesa,tj,bila je na markerima za zamjenu.
UGRADNJA I SERVIS:
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Mali wrote:
E da mi je to dozivit!! meni dunlop qvalifire ne moze ni 5000!
Znam da je metzeler uvijek trajniji i dobra guma, vozio je na Banditu, ali je za odredjenu cijenu i skuplja.

Ja ne znam sto vi radite sa tim gumama. Jer ja sam daleko od sporog vozaca, pa mi zadnja 014 izgurala 9000, M3 ce isto toliko koliko mi se cini..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Mali
Stoper
Stoper
Keeweay 250 ATV ;)

Post by Mali »

Ne znam ni ja :think: , mozda je do motora :mrgreen:
Evo prije tri dana stavio BT016, za sad mi se cine fenomenalne, vidit cemo za koju tisucu sto ce se dogadjat.
Post Reply