Oni su kupili taj motor a ne motor njih

Novosti, komentari novih i starih motora...
Endurio
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: F650GS bmw crni, zatamnjena stakla.

Oni su kupili taj motor a ne motor njih

Post by Endurio »

Ljubishnja wrote:Oni su nam samo pokazali da to sto su motori veci nista ne znaci ,bitno je umijece.A predpostavljam da oni rezonuju,bar prema ovome sto sam ja vidio,da su oni kupili taj motor a ne motor njih.
E brao, vidio sam ti frazu "da su oni kupili taj motor a ne motor njih", raznesi ga, što god kupiš, ali odma ga raznesi i kupi ga zbog raznošenja, a ne zbog njega i sjebi ga, pa ja pričam o nečemu šire, o i malo poštovanja prema motoru.(Išibaj ti pravog konja ili mu stani ispred njuške dok vuče plug, pa ćeš ostat bez po guzice kad ti je izije)

A da da, podrzavam potpuno i ja princip kupovine motora a ne kupovina takva da motor na dva točka ode u njemačku i da kupi polovnoga čoeka njemca u frankfurt, pa da motor koji je kupio čoeka, doveze polovnoga čoeka u cg kojega je kupio on motor.
Ma tI si pobrkao, ili ti ja frazu nisam razumio, a stvarno zamisli, po posle motori da pričaju, "kakvoga sam polovnoga čoeka kupio, dobar je dobar je, njemac uh.."

Možda sam ja loše procijenio, oni ga dobro đelju i to vrh čim ih i Janko pohvali, ali samo kažem da su na nekoliko mjesta koliko se moglo viđet, možda malo pregnali sa bačanjem glomazić motora od 200-300 kila u kunete sa lomovima. Tamo može vjerovatno ladno kros da odkrosi, ali ona kljusima, da pukne za 2-3 puta.

Ko živi ka grof, svaka mu čast i zdravo ih trošio, ali ja baš isto nemam da kupujem svake po godine po jedan novi iz salona motor. Eo, da ti je moto Yamaha TT600 kroska, ali koji gođ da je, koji god i od njihovih, pa ako bi moga da kupuješ po nov svaki od njih svake po godine i to radi 3 pune godine, a onda, onda nama ostalima u crnu goru daj te motore da se i mi vozimo, to bi bila sreća i lijepo... hmkh, šala

Ja mogu Pincom svuda, ali jednakovremeno ne pokušavam autobusom da se popnem na vrh Lisca off road, drvo uz drvo, pa neka pomažu ovi što ih vozim u autobus sa rukama kroz prozor..
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: Šta se promašuje u ovoj Zemlji

Post by mexiko »

Endurio wrote:
Ljubishnja wrote:Oni su nam samo pokazali da to sto su motori veci nista ne znaci ,bitno je umijece.A predpostavljam da oni rezonuju,bar prema ovome sto sam ja vidio,da su oni kupili taj motor a ne motor njih.
E brao, vidio sam ti frazu "da su oni kupili taj motor a ne motor njih", raznesi ga, što god kupiš, ali odma ga raznesi i kupi ga zbog raznošenja, a ne zbog njega i sjebi ga, pa ja pričam o nečemu šire, o i malo poštovanja prema motoru.(Išibaj ti pravog konja ili mu stani ispred njuške dok vuče plug, pa ćeš ostat bez po guzice kad ti je izije)

A da da, podrzavam potpuno i ja princip kupovine motora a ne kupovina takva da motor na dva točka ode u njemačku i da kupi polovnoga čoeka njemca u frankfurt, pa da motor koji je kupio čoeka, doveze polovnoga čoeka u cg kojega je kupio on motor.
Ma tI si pobrkao, ili ti ja frazu nisam razumio, a stvarno zamisli, po posle motori da pričaju, "kakvoga sam polovnoga čoeka kupio, dobar je dobar je, njemac uh.."

Možda sam ja loše procijenio, oni ga dobro đelju i to vrh čim ih i Janko pohvali, ali samo kažem da su na nekoliko mjesta koliko se moglo viđet, možda malo pregnali sa bačanjem glomazić motora od 200-300 kila u kunete sa lomovima. Tamo može vjerovatno ladno kros da odkrosi, ali ona kljusima, da pukne za 2-3 puta.

Ko živi ka grof, svaka mu čast i zdravo ih trošio, ali ja baš isto nemam da kupujem svake po godine po jedan novi iz salona motor. Eo, da ti je moto Yamaha TT600 kroska, ali koji gođ da je, koji god i od njihovih, pa ako bi moga da kupuješ po nov svaki od njih svake po godine i to radi 3 pune godine, a onda, onda nama ostalima u crnu goru daj te motore da se i mi vozimo, to bi bila sreća i lijepo... hmkh, šala

Ja mogu Pincom svuda, ali jednakovremeno ne pokušavam autobusom da se popnem na vrh Lisca off road, drvo uz drvo, pa neka pomažu ovi što ih vozim u autobus sa rukama kroz prozor..
Crnogorski sindrom
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ja u klin ti u ploču , ja ti pomenuh Pariz-Dakar ( i predložih na jutubetu da vidiš koji vidoje) kao najjzahtijevniju trku na svijetu , mislio sam na stare Dakare koji nisu bili komercijala i kada je u proizvodnji i automobila i motora bilo kvaliteta. I supertenera i afrika twin su višestruki pobjednici iste trke .
Motociklizam jeste extremni sport, i možda iz tvoje percepcije a i moje ovi momci su malo extrmni ali iz njihove ili percepcije ljudi koji su vozili Dakar a sa ovih su prostora Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster su blago rečeno smješni amateri.
Recimo, pod navodnicima, znam ekipu iz Srbije koja je ove godine u Rumuniji Romanijaks kao najtežu enduro utrku trebaš viđet kakvi su to ludaci ludi.
Pa imaš ovog dečka isto iz Srbije , imaju slike pokazivao mi ih Rajko Ivanović, na trci je na pola bukvalno prepolovio KTM sx80 i ovi iz KTMa odma su mu novi dali.

Vjeruj mi da svi ovi ljudi izuzetno VOLE svoje motore i paze ih i održavaju maximalno jer kao što vidiš da im spašavaju živote ;) . živio

+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Endurio wrote:

Divno li nas danas razgovori ....
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Endurio
Grijač guma
Grijač guma

Post by Endurio »

NikGold wrote:Ja u klin ti u ploču , ja ti pomenuh Pariz-Dakar ( i predložih na jutubetu da vidiš koji vidoje) kao najjzahtijevniju trku na svijetu , mislio sam na stare Dakare koji nisu bili komercijala i kada je u proizvodnji i automobila i motora bilo kvaliteta. I supertenera i afrika twin su višestruki pobjednici iste trke .
Motociklizam jeste extremni sport, i možda iz tvoje percepcije a i moje ovi momci su malo extrmni ali iz njihove ili percepcije ljudi koji su vozili Dakar a sa ovih su prostora Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster su blago rečeno smješni amateri.
Recimo, pod navodnicima, znam ekipu iz Srbije koja je ove godine u Rumuniji Romanijaks kao najtežu enduro utrku trebaš viđet kakvi su to ludaci ludi.
Pa imaš ovog dečka isto iz Srbije , imaju slike pokazivao mi ih Rajko Ivanović, na trci je na pola bukvalno prepolovio KTM sx80 i ovi iz KTMa odma su mu novi dali.

Vjeruj mi da svi ovi ljudi izuzetno VOLE svoje motore i paze ih i održavaju maximalno jer kao što vidiš da im spašavaju živote ;) . živio
Niče, isto/slično i ja mislim i naravno da imam tek i zeru iskustva(off ga biciklom imam malo više ;}, čempion euro kupa ovo ono), samo sam zamietio da se malo agresivnije upuštaju u bačanje motora u kunete, no vjerovatno mi se učinjelo, a i ne znam ljude, evo sad imam potvrdu iz prve ruke, dooobro.

Što se tiče pristupa motorima, velika je razlika između pojmanja profi utrke Dakar Rally i života crnog čeljadeta koji vozi motor uživancije radi, kome nema ko ispod kučkih komova da ga časti novi motor iz salona, ili dečku iz srbije što mu ovi iz KTM'a daju novi motor na po trke...
Čoeče', nama su ovi momci bili oko svijeta, rajdovali su araund, pa se niko nije našao za shodno da sponzoriše ni eura jednoga nijednog brenda ni BMW ni HOnda ni KTM ni nijedan, a trebalo je da im je to sitnica finansijska, čast i plus dobar marketing ako ih interesuje zdravo poslovanje.. a kamoli da ti na pola prevoja Ćafe daju novi motor, aa, važi da oće to, tako da skladno tome, mi u crnu goru, relativno mlado u moto razvoju, trebamo razmišljati malo skromnije...makar za sad, a posle kad dođe neko od nas u Vladu, to će nadam se bit druga priča ;)
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Ko oće da vozi enduro a da se ne izgliba , ne oznoji, ne pane , ne ogrebe motor definitivno je promašio klasu.

Ja sam baš nepažljiv vozač i zato sam saF650gs prešao na XTa pa na TTR pa1 WR pa 2 WR pa sad DR, da sam pametniji i pažljiviji još bi bio na XTu odnosno TTRu koji su strašni motori . Jer kad XT padne ima malo štete a kod ovih bicikala nikakve .poz
Last edited by NikGold on 24 Sep 2011 16:30, edited 1 time in total.
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

tacno je da razliciti motori razlicito izdrzavaju enduro voznju, zato ima podjela na soft, hard i full kros. u sustini i soft motor je vec u fabrici projektovan da izdrzava bas dosta toga, upravo su zato i zicane felme, zastita ispod agregata (skid plate) veci hod amortizera, a sve naravno upravo zbog toga sto je to za tu namjenu.

naravno da pad nece biti isti sa recimo wr-om i sa f650gs-om. na wr nema sta da se polomi - pricamo o normalnim padovima. izdzljivi su to motori, uz crash bar i stitnike rucaka nema tu puno brige...
siguran sam da nikom od nas nije bilo lako izdvojiti pare za motor, ali mogu oni mnooogooo vise nego sto mi mozemo da ih iskoristimo.

na africi twin od Petera je komplet tocak, amortizeri, most i volan WP, tj od ktm950/990 i tome mi obicni prasnjavi smrtnici malo sta mozemo :)
tenera 660 sto voze Roman i Nacho, me je odusevila kako je to robustan motor. kakvu voznju izdravaju a opet na motoru se nista ne poznaje, to meni upravo treba. kad se pane, a mora se pasti kad tad, da ne brinem koliko para ce to da me kosta...

cinjenica je da se motori moraju cuvati, i ovi momci su bas dosta vremena paznje i novca ulozili u njih ali oni bas sluze za ono za sta su napravljeni. i najbolje ih je cuvati kroz dobro odrzavanje...
ja shvatam Endurio dobri sta ti zelis reci, ali ne brini.... i kao sto rekoh ti motori mogu mnogo vise - pusti sto ti je Tattoo pricao oko magicne krpe i sl :mrgreen: salim se, ovo je bilo na njegov racun
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Endurio
Grijač guma
Grijač guma

Post by Endurio »

Ko oće da vozi enduro a da se ne izgliba , ne oznoji, ne pane , ne ogrebe motor definitivno je promašio klasu.
Nismo pričali o tome, tako da si ubačio novu temu/tvrdnju, koja stoji naravno i pije vodu, ali nema veze sa temom.
Ja sam baš nepažljiv vozač i zato sam sa XTa prešao na TTR pa1 WR pa 2 WR pa sad DR, da sam pametniji i pažljiviji još bi bio na XTu odnosno TTRu koji su strašni motori . Jer kad XT padne ima malo štete a kod ovih bicikala nikakve .poz
Svaki enduraš imaće i krosericu, to su rekli još stari grci, Sofokle i drugari 8* ... tako da i se nadam da ću i ja imat tu priliku, samo da je ukažem neđe sebi, kreditom ili kreditnom karticom(ustvari ne mogu karticom nju sam davno spucao i držim je na max-lomit).

8*
Agrippa, Albin, Aleksandar Afrodizijski, Alkmeon, Amonije Sakas, Anaksagora, Anaksimandar, Androtion, Antioh iz Askalona, Antisten iz Atene, Aristotel, Arkesilaj iz Pitane i ostali što su vozili još tada.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Dobro nije nego ipak smo pričali o padovima i grebanju. Shvatam što ti hoj rej i ja sam isti prodao-uvalio :mrgreen: oni žuti f650gs jer mi ga bijaše žo po makadama razdrkavat. Trenutno sam mišljenja da je moj sledeći mator mali KTM adv ili bmw dakar ili xtz660tenere ili ttr opet. Sa malo zaštitne opreme su neuništivi i nezaustavljivi na terenu naravno uz odgovarajuće gume . živio

Ivo peteru je prednji kraj od malog a ne velikog adv.

Zamoljavam vlas da ovih zadnjih 10-petnes topika prebaci u posebnu temu, faljemenderi ;)
Last edited by NikGold on 24 Sep 2011 13:52, edited 1 time in total.
+1389+
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Re: Oni su kupili taj motor a ne motor njih

Post by Ljubishnja »

Napravih novu temu tesko meni.Prastajte si prozvani,ali iskreno prastajte(samo sam prokomentarisao umijece ovih sjajnih ljudi bez namjere da koga prozovem)
Post Reply