Veljko Vlahovic vise nije sa nama...

Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Veljko Vlahovic vise nije sa nama...

Post by Space Director »

Image
Nisam vjerovao da cu zbog njega otvoriti ovaj topic i traziti da se na forumu otvari podforum Crna Hronika, ali neka "nebeska pravda" me natjera na to, kao i da se po ko zna koji put zapitam o kakvoj se to pravdi radi kad odlaze prerano dobri i pravi ljudi, a oni koji su sve suprotno od toga dozive duboku starost.

Veljko je moj prijatelj od nedavno, ali je moja tuga danas ogromna je nije vise sa nama. Veljko koji mi je pomogao da kupim svoj prvi motor,"crnu kobilu", kako je on zvao i koju je on posle kupovine vozio do garaze jer ja nisam znao, upucivao me, ucio, savjetovao da kupujem opremu i prije svega uveseljavao, cinio me srecnim i veselim svaki put kad ga vidim ili cujem. Ne samo mene, sve nas, svi smo mi dobili dio njegove nevjerovatne harizme koju je nosio svuda i uvijek sa sobom.

Kao i sve stvari u zivotu, sve hobije i ljubavi koje je imao i zivio kako malo ko od nas zivi, a imao ih je mnogo, zivio je do kraja, extremno, bez zadrske i sanse da ne bude najbolje i maksimalno. Svaki put kad sam ga vidio na motoru, ledio sam se od prizora koji mi je bio pred ocima, a strah mi je brisao Chika-Veljin osmijeh, jer to je bio SuperFlyGuy koji je sve mogao, bio prvi, najbolji. Jednostavno to je bio Veljko. Superfly Guy gonna take you high, tako je govorio, i nije grijesio, uvijek je sa njim bilo high, raspolozene, veselo, urnebesno.

Tako je bilio i sa ronjenjem, hobijem kojem se predao potpuno, do kraja. U svom stilu, extremno, i ako su ga odgovarali da je opasno da ostaje toliko dugo pod vodom, ali on nije nikada htio da prizna da za njega postoji limit za bilo sta.
U petak 24 Aprila je Veljko zaronio poslednji put, u Budvi na plazi izmedju Mogrena i Jaza. Suze mi dolaze jer shvacam da nikad vise necu cuti nijednu od njegovih milion prica, o njegovim iskustvima, o Zavali u Budvi, o Sofiji cerci komandanta americke vojne baze, o plazama Vijetnama, o skijanju na Alpima, zgroziti se nad njegovim do kraja oguljenim gumama sa zicama koje vire iz njih i koje se i dalje vrte brze i ludje od icijih...

Ne mogu da vjerujem da nikad necu cuti vise:"Raggio Fotonico, je li ta crna kobila kaska ili galopira?"

Pocivaj u miru moj druze,
neka su ti siroki putevi nebeski i neka budu bistre dubine u koje ces zaroniti,

Raggio Fotonico
I kad stojim tesko me pratiti...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Veljko Vlahovic vise nije sa nama...

Post by NikGold »

Moram nažalost reći da sam poznavao Veljka- uvijek , uvijek nasmijanog momka koji je svoju pozitivnu energiju i te kako umio da prenese na okolinu...

Veljko neka su ti anđeli sa dušom i carstvo ti nebesko , Amin
+1389+
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

Saučešće porodici i prijateljima, a Veljku neka je laka crna zemlja.
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Moje saučešće porodici i prijateljima...
Znao sam ga kratko, ali tek pošto je otišao zauvijek, shvatio sam da je to bilo stvarno kratko. Kada sam bio sa njim, činilo mi se da ga znam oduvijek...
Počivaj prijatelju u miru...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

Saučešće porodici i prijateljima...

Laka mu crna zemlja...
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

kad sam kupio svoj prvi veliki motor rekoše mi ljudi "imaš kod jenog momka, Veljka Vlahovića, jednu dobru jaknu da uzmeš..." i ja pođem kod njega, on veseo po običaju me dočeka, i naravno kako da kod takvog tipa ne kupim svoju prvu ikad Dainese jaknu? malo po malo, kroz priču vidimo da nam su nam motori i nebo zajednička tema i ljubav. I on i ja kao vječiti ljubitelji aviona, padobranstva i motora imali smo o čemu pričat uvijek kad se sretnemo. Nažalost ovih priča ću se od sad samo sjećati, nikad ih više neću čuti... uz mali milion drugih priča iz njegovog životnog iskustva koje je nesebično dijelio sa nama.

Nađi svoje mjesto gore prijatelju
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

I ja prvi motor i prvu jaknu, Dainese naravno, i Shoei naravno, jer je Cika Velja rekao da je to najbolje i govorio: U svojoj moto karijeri sam petnaest put,slovom i brojem, olijepio ledinu i svaki put....

E Veljko, Veljko.... :(
I kad stojim tesko me pratiti...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

Neka pociva u miru....ja sam presahnuo sa rijecima
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Pocivaj u miru Veljko...
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Saučešće porodici i prijateljima...

Laka mu crna zemlja
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Locked